Kissan nisätulehdusleikkaus 2970,06 € (Evidensia Kouvola)

Kissan nisätulehdusleikkaus 2970,06 € (Evidensia Kouvola)
Evidensia Kouvolan eläinsairaalan suorittaman nisätulehdusleikkauksen lopputulos.

Eläinlääkäripalveluiden hinnoissa on suuria eroja. Ylen Kuningaskuluttajan tekemän vertailun mukaan poikkeuksia lukuunottamatta edullisinta eläinten hoito on yksityisillä eläinlääkäriasemilla ja keskitasoa kunnan eläinlääkäreillä. Vertailussa kalleimpia olivat eläinlääkäriketjut.

Hämeen Sanomat sen sijaan kirjoittaa, että "Eläinten hoitovirhe-epäilyissä haastetaan hoitoa ja hintoja". Perinteisen eläinlääkäriasemien hintavertailun sijaan mekin haastamme hintoja juurikin hoitovirheen johdosta.

Kissan nisätulehdusleikkaus Kouvolan eläinsairaalassa 2970,06 €

Olemme sivustollamme jakaneet asiakastarinan Olga-kissasta, joka koki kovia kesällä 2021 jouduttuaan hoitovirheen uhriksi Kouvolan eläinsairaalassa.

Kissa vietiin Evidensian Kouvolan eläinsairaalaan hoidettavaksi. Eläinsairaalassa sillä todettiin nekrotisoiva mastiitti (nisätulehdus), joka hoidettiin leikkaamalla.

Nisätulehdusleikkauksen jälkeen hoitaja poltti kissan ja sen leikkaushaavat föönillä, mikä johti pitkään hoitojaksoon Evidensian Tammiston eläinsairaalan teho-osastolla.

Hoito ajalta ennen hoitovirheen tapahtumista jäi kissan omistajan maksettavaksi. Hinta: 2970,06 euroa.

Evidensia Kouvola lasku hinnasto
Uhri joutui maksamaan hoidon Kouvolan eläinsairaalassa ensimmäisen yön osalta.

Laskun selite:
- Klinikkamaksu: 36,00 €
- Päivystyskorotus: 350,00 €
- Toimenpiteet (ENSIsairaala I, Puudutus, haavakatetri, ENSItoimenpide IV, Eläinlääkärin vastaanotto enint. 30 min, Näyte, verinäytteen ja muiden laboratorionäytteiden otto ja tulkinta, laaja, ENSIvaste): 852,95 €
- Tarvikkeet: 135,67 €
- Lääkitys: 59,90 €
- Rehuvalmisteet: 6,84 €
- Laboratorio: 311,20 €
- Hoitotyö: 635,96 €
- Lääkekäsittelymaksu: 18,00 €
- Tarvikkeet ja välineistö: 563,54 €
- YHTEENSÄ: 2970,06 €

Laskulla todetaan myös:

"Kävi ilmi, että hoitaja oli epähuomiossa kuivannut Olgan haavaa liian kuumalla föönillä, jolloin ihoon oli tullut palovammoja ja hakasten alue oli myös palanut. Olgan hoidosta leikkauksen ja ensimmäisen yön osuus on tässä laskussa, loput menevät vastuuvakuutuksesta. Olga siityy Tammiston tehohoitopotilaaksi."

Hintaeroja Evidensia-ketjun sisällä

Evidensialla palveluiden hinnoittelu on toimipistekohtaista.

Saimme haltuumme Evidensian kuittikopion Olga-kissan jatkohoidosta Tammiston eläinsairaalassa. Laskua ei ole maksatettu kissan omistajalla, vaan Evidensia on korjannut itse aiheuttamaansa vahinkoa. Kyse voi olla Evidensian sisäisestä laskusta tai laskusta heidän vastuuvakuutusyhtiölle. Kuittikopion perusteella maksutapana on ollut "Cash".

Kouvolan eläinsairaalan laskulla mainittu "loput menevät vastuuvakuutuksesta" herättää ensimmäisenä ajatuksena kaksi kysymystä "Ovatko hoitovirheet bisnestä?" ja "Onko Evidensia mahdollisesti laskuttanut jopa yli 10 000 euroa itse aiheutetun hoitovirheestä korjaamisesta työtä tai kuluja vakuutusyhtiöltään?".

Palataan Tammiston eläinsairaalan laskuun, jonka loppusummana on 10 229,57 euroa. Vaikka summa on suuri, on se Kouvolan eläinsairaalaan verrattuna hyvinkin edullinen, sillä lasku pitää sisällään useita sairaalapäiviä ja leikkauksia.

Evidensia Tammisto lasku hinnasto
Evidensia Tammiston 10229,57 euron lasku ei jäänyt uhrin maksettavaksi, sillä Evidensia tai heidän vastuuvakuutusyhtiö kuittasi laskun "Cash" -maksutavalla.

Laskun selite:
- Klinikkamaksu 36,00 €
- Procedures (Haavan hoito, hydraus suppea (4pcs), Eläinlääkärin vastaanotto enint. 20 min (2pcs), Hoitopäivä/ päiväsairaalamaksu, kissa (4pcs), Inhalaatioanestesia < 60 min , Haavan ompelu II, Teho-osasto vuorokausi I (7pcs), Eläinlääkärin vastaanotto enint. 30 min (2pcs), Anestesia laskimonsisäinen alle 30min (2pcs), Teho-osasto vuorokausi II (3pcs), Inhalaatioanestesia <180 min , Haavan ompelu III (2.4pcs), Ihoplastiikka, Keskuslaskimokatetrin asennus, Virtsaputken katetrointi, Anestesialääkärin konsultaatio, Inhalaatioanestesia < 180 min, riskipotilas, Tuoreveren anto, Ultraäänitutkimus, suppea / yksi elin): 2935,66 €
- Accessories 938,44 €
- Medication 588,45 €
- Feed products 130,05 €
- Laboratory 814,50 €
- Hoitotyö 2216,12 €
- Ultrasound 28,50 €
- Erikoisell/Diplomaattilisä 27,78 €
- Laite 12,40 €
- Medicine fee 18,00 €
- Tarvikkeet ja välineistö 2483,67 €
- YHTEENSÄ: 10 229,57 €

Eläinlääkäriketju Evidensia tekee miljoonien voitot lääkemyynnillä, vaikka eläinlääkärit eivät saa tienata lääkkeillä
MOT selvitti, miten markkinajohtaja Evidensia onnistui tekemään miljoonien voitot lääkemyynnillä. Yhtiö on käyttänyt apuna pöytälaatikkoyritystä.

Tutkimme eläinsairaalakuluja

Olemme kiinnostuneita kuulemaan kokemuksia eläinsairaalakuluista erityisesti eläinsairaalaketjuissa. Voit ottaa yhteyttä sähköpostitse: elainsairaalat@protonmail.com.Kerrothan myös viestissä oliko eläinsairaalakäynnillä käytössä suorakorvauspalvelu tai tieto, että vakuutusyhtiö korvaa kustannuksia.

Avainsanat:
Eläinlääkärikulut · Eläinlääkärilaskut · Evidensia hoidon hinta ja laatu · Evidensia kokemuksia · Evidensia hinnasto · Evidensia maksutavat · Eläinlääkäriketjujen hinnat · Evidensia klinikkamaksu · Evidensia päivystyskorotus · Evidensia lääkekäsittelymaksu · Eläinlääkäripalveluiden hinnat · Korkeat eläinlääkärihinnat · Eläinlääkäri klinikkamaksut